Thursday, 23 July 2015

Unsur PAS VS DAP ++ dalam cerita koboi.

Duel Maut.. 

Adakah PAS redo dengan kehadiran GHB?

Adakah UMNO dan Barisan Nasional bahagia dengan adanya GHB?

DAP tak payah tanyalah ye.

Puak-puak Anwarinas ni biasalah tu, bila dah tubuh dan dapat sponsor dia pun mulalah menyeru kepada jangan berbalah dan jangan menyerang satu sama lain.

Kononnya PAS dan GHB perlu bersatu menentang musuh utama mereka UMNO dan Barisan Nasional.

Asal Plot Cerita Koboi.

Cerita koboi yang diramalkan sebelum ini, dimana PAS dan DAP akan melakukan duel maut terakhir selepas mereka yang asalnya bermusuhan melakukan kerjasama songsang semata-mata untuk menghadapi common enemy mereka, UMNO dan Barisan Nasional.


Namun imaginasi nakal filem koboi itu tidak berlaku, sebab kerjasama itu telah terlerai sebelum mereka menumbangkan musuh-musuh. Malah PAS dan DAP sedang bertembakan antara satu sama lain.

Sekarang nampaknya macam dah ada geng koboi baru. Tiga serangkai DAP - PKR - GHB. Yang akan bekerjasama untuk menumbangkan UMNO dan Barisan Nasional.

Tapi kan, sebab kesan-kesan kental usrah-usrah dan tarbiyah PAS dulu yang menabur politik kebencian terhadap UMNO, ada dari kalangan GHB ni merasakan masih ada peluang untuk trick PAS masuk bekerjasama menentang common enemies mereka tu.

Pakatan 2.0 (DAP + PKR + GHB)
DAP merasakan sayang untuk tidak meneruskan
projek Pakatan Rakyat yang dicetuskan oleh DSAI.
Projek yang memberikan DAP seribu satu peluang menjayakan
agenda politik mereka.
Mereka berharap kebencian PAS terhadap UMNO masih pekat dan itu lebih aula berbanding PAS menentang Pakatan Rakyat 2.0 ini. Sebenarnya memang ini masih ada asas logiknya.

Sebab PAS ni dulu memang berorientasikan politik kebencian, dalam usrah pukul 3 pagi pun boleh cerita pasal Rosmah, cincin, rambut dia dan lain-lain. Itulah yang menyerap dalam fikiran ahlul-ahlul PAS kebanyakannya. Atas asas inilah juga kalangan Pakatan 2.0 memikirkan masih ada peluang untuk menarik minat ahlul-ahlul PAS yang telah didoktrinkan dengan fahaman begini untuk bekerjasama menentang UMNO dan Barisan Nasional.

Seruan itu sudah ada. Sekarang ini terpulang kepada PAS lah samada untuk menerima atau tidak kerjasama songsang kali ini. Jika ia berlaku akan terjadilah plot koboi 2.0. Kenalah buat ramalan untuk babak terakhir sengit dan duel maut di antara PAS vs (DAP + PKR + GHB - Atau apa-apalah namanya nanti). Itu pun lepas bunuh common enemy lah macam dalam filem-filem koboi.

Ini pun sebenarnya bergantung kepada tahap kekebalan PAS untuk menangkis penipuan itu. Ikutkan track record dalam Pakatan aritu, dah berdozen-dozen PAS kena tipu oleh saing-saing dalam Pakatan tapi PAS macam tak sedar-sedar. Mungkin kebencian yang meluap-luap terhadap UMNO membuatkan semuanya kelihatan indah. Mungkin juga kali ini Khalid Samad dan rakan-rakannya berharap sinar kebencian itu tidak pudar malah bertambah dan meningkat macam gambaran hati yang menyinar dalam lagu kun anta. (Klik di sini untuk maksud lirik lagu kun anta).

Koboi-koboi UMNO dan selebihnya dari PAS.

Dah tu, koboi2 UMNO ni nak tengok saja ke? 

Juga koboi2 geng ulama yang berjaya mengatasi Anwarinas dengan penuh strategis dalam pemilihan muktamar aritu.

Sekarang dua koboi UMNO dan PAS ni pulak merasa terancam kepentingan masing-masing dengan adanya Pakatan 2.0 ini. 

Memandangkan keinginan untuk membunuh yang tinggi dari pihak koboi lawan, ini telah menjadikan UMNO dan PAS mempunyai common enemy. Akan adakah kerjasama bagi menghadapi musuh-musuh mereka? 

Jika lawan mereka pantas, mereka juga perlu pantas.

Cepat.. cepat..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...