Tuesday, 14 July 2015

Rupanya Dap cuba menipu PAS dengan minit mesyuarat !!


Patutpun peniaga-peniaga hand phone berjiwa DAP seringkali dikaitkan dengan penipuan. Bos-bos, khalifah dan tok guru-tok guru DAP mereka sendiri memang menipu bila bermesyuarat. Kali ni dalam urusan pembentangan hudud PAS di dewan rakyat.

Mari kita teliti apa yang telah berlaku berdasarkan pengalaman Ustaz PAS ini yang berbincang dengan DAP. Percubaan DAP untuk memerangkap PAS dengan mendakwa keputusan telah dibuat dalam satu minit mesyuarat!!

Kisah perbincangan tahaluf siyasi PAS dan DAP

"Kita royak lagi.. Hudud ni sebelum Pakatan Rakyat lagi. Tahon 1993 Pakate Rakyat takdok lagi, hudud kito dulu doh, jadi bakpo nok hale (halang) kito. Sedangkan, dalam Perlembagaan Malaysia sendiri, sebut belako depe dio, dalam perkara 3 Perlembagaan Malaysia disebut Islam adalah agama persekutuan, manakala agama-agama lain bebas diamalkan."

"Jadi kalau kito tak benar hudud, untuk orang Islam pun kita tak benar, arti jadi terbalik Perlembagaan, agama lain bebas amal, agama rasmi tok leh, agama persekutuan tok leh amal"

"Sedangkan Perkara 11 Perlembagaan Persekutuan menyebut setiap orang berhak menganuti dan mengamalkan kepercayaan agama masing-masing. Hok ni kepercayaan agama Islam. Heee.. dio main tok setuju, dok main begitu. Tok setuju."

"Kito kato tok setuju pun kito nok bawak jugok. Dio kata kalau bawak jugok pecoh leh. Ingak, dia kata, negeri dalam Pakatan Rakyat ni ada 3 negeri. Haa... ada wakil rakyat kecek lagu tu, ahli parlimen, ambo tok sir royak sapo lah. Hok melayu pulak kecek lagu tu. Hok melayu pulak kecek lagu tu."

"Ambo kato tok soh kecek la soal pecoh. Kalau kito tok bawak, kita tak bawak dalam dewan ni, PAS akan pecah dulu daripada Pakatan Rakyat. Ini janji kita dengan rakyat"

DAP dakwa ada penjanjian yang mengikat PAS

"Dan ambo kata tak ado apa pun yang mengikat kita, untuk kita mendapat persetujuan daripada tiga-tiga parti dulu baru kita buleh bawok. Tak dok perjanjian pun."

"Dia kata ado!! haaa.. tu dia kata ada. Mustapha Ali kata baco molek! (baca betul-betul apa yang ditulis disitu). (Sebab) dia (DAP) kata ada dalam minit mesyuarat. Ada. Baco molek!"

Dia bacalah orang DAP wakil rakyat. Baco, baco. Rupanya bukan keputusan, itu pandangan!. Pandangan LIM GUAN ENG."

Dia kata kalau tiga-tiga parti tok setuju, gapo-gapo tok leh buat. (Kalau salah satu daripada ketiga-tiga parti tidak setuju maka perkara itu tidak boleh dilaksanakan oleh mana-mana parti)

Tapi takdok persetujue, parti lain tok setuju. Mustapa Ali kato baco molek, pandangan lain.. keputusan lain.. Oo.. (mereka DAP) senyap.. tok jawab sepatah pun."

Bukan ada keputusan!! Oww.. senyap selalu. Pandangan tidak semestinya keputusan!!

Oooo.. dio main betegah, kalo tigo-tigo parti tok setuju, tok leh!!

DAP boleh pulak buat tindakan dia sendiri tak tanya PAS.

Ambo panah dah ni. Ambo tanya dia.

Kerajae Pulau Pinang dulu, pilihanraya kerajaan tempatan, dalam dewan negeri tu, bila PAS setuju, cuba jawab.. (Isu DAP nak buat pilihanraya bagi kerajaan tempatan di Pulau Pinang)

Bila PAS setuju? Bila PAS setuju???!!!! PAS tak setuju!!! Gapo buat juga!!!!!!!!

Haa.. Tok jawab. Dio pun kut mano-mano tok setuju. Takpo samo (PAS) pun kut mano-mano. (Macamana pun pandangan masing-masing, PAS dan DAP tidak akan bersetuju dengan pandangan tersebut) 

Mesyuarat berhenti lagu tu.

Itulah faktor ada orang nak keluar PAS.

Jadi ni tuan-tuan, biar tahu, tibo-tibo orang kita bersimpati dan menyokong DAP ni buat apa ni.

Nak bercerita benda hok (dah) berlaku. Bukan kita nak berebut jawatan. Tidok!! Kita mempertahankan Islam!!

Orang kito sendiri yang serang pimpinan kito!!!! Bela DAP ni.. apa dia???!!!.

Antara sedutan daripada video KelantanTVPenjelasan sebenar kenapa PAS membatalkan tahaluf siyasi dengan DAP. Oleh Ustaz Nassaruddin Daud.
Posted by Abdul Rahman on Tuesday, 14 July 2015

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...